wasp_logo_192new

Från linblomma till wasp-olja

100% Olja. Våra golvoljor, träoljor och betser är helt utan lösningsmedel och giftiga tillsatser. Ett ekologiskt alternativ helt enkelt.

På WASP AB använder vi kallpressad linolja som råvara i våra produkter. Linolja utvinner man från en blålila växt som heter just Lin. Carl von Linné gav linet namnet "Linum usitissimum", som översatt betyder "det allra mest användbara". Då lin har många användbara egenskaper, var det nog ingen slump att det blev kallat just så.


Den egenskap som vi tar nytta av, är att det går att utvinna den värdefulla linoljan som vi använder för att tillverka våra produkter. Kallpressad linolja har i århundraden använts för att skydda och försköna trä, och är än idag det effektivaste alternativet för just detta då linoljan lämnar ett utseendemässigt väldigt naturligt resultat, och lyckas på grund av sin sammansättning av extremt små molekyler tränga djupt in i träet och skapar på så vis ett väldigt hållbart och effektivt skydd.

För att få fram den allra finaste kallpressade linoljan, som vi använder oss av, pressar vi linets frön utan friktionsvärme. Dock innehåller den råa kallpressade linoljan en del slaggprodukter, som bidrar till att förlänga torktiden på oljan, vi på WASP vill så klart att våra produkter ska torka snabbt och därför använder vi oss av en egen unik tillverkningsprocess som gör detta möjligt.

Eftersom vi på WASP värnar om miljön har vi genom denna process dessutom lyckats skapa en produkt som är helt fri från lösningsmedel, utan att på något sätt ge avkall på varken funktion, hållbarhet eller effektivitet.

Det vi på WASP erbjuder är alltså en svensktillverkad, effektiv och hållbar, helt lösningsmedelsfri produkt, som dessutom har kort torktid, och är tillverkad av miljövänliga material. En ekologisk linolja du inte får missa!  

Med vänliga hälsningar

Verkställande direktör,
Mikael Wallin

NYHETER

2015

Nu hittar du även våra betser i nyanserna valnöt, teak, mörk ek, gyllenbrun, svart och tjärbrun i webbshopen! Finns för tillfället som 250 ml flaska. 

Läs hela inlägget »

Om företaget

WASP är ett företag med innovativa lösningar som bygger på naturens eget sätt att bevara och försköna trä, våra produkter är utvecklade för att ingå i det naturliga kretsloppet. 

Efter flera år av forskning för att få fram produkter utan giftiga tillsatser bildades Wasp AB. Året var 1998 och vi bakom företaget anser att en ekologisk produkt inte behöver vara varken dyrare eller mindre effektiv än en traditionell, icke-ekologisk produkt. Wasp ger varken avkall på ekonomi, funktion eller miljö. Vi marknadsför bara produkter som vi själva vill använda.

Både tillverkning och testning av nya produkter samt försäljningskontor och administrationsker idag i Hudiksvall. 

Hitta oss på Facebook

Gå med i våran facebookgrupp för information, nyheter och aktuella erbjudanden!